Zoznámte sa s týmto fantastickým receptom na slaninové zemiaky a okamžite pobežíte do obchodu!

Hľadáte rýchly recept na chutný obed? Tento recept je určený práve vám – zemiaky a mäso – všetko naraz. Syr z receptu môžete nahradiť svojím obľúbeným a vychutnať si tento úžasný pokrm. Trvá to len niekoľko minút.

Potrebujeme:

Približne 2 kg zemiakov
2 balenia nakrájanej slaniny
1 balenie plesňového syra
Kôpor
Biely jogurt

Príprava:

Zemiaky ošúpeme, potom nožom vyrežeme malý otvor, do ktorého vložíme syr a posypeme nasekaným kôprom. Každý zemiak prikryte plátkom slaniny, vložte do ohňovzdornej misy a pečte pod fóliou pri teplote 190 °C približne 45 minút, kým zemiaky pekne nezmäknú. Potom odstráňte fóliu a pečte pri 200 °C ďalších 10 minút.

Zemiaky sa môžu podávať samostatne alebo ako príloha.

Môžete postupovať podľa nasledujúceho postupu:

You Might Also Like