Hľadáte jednoduchý recept na ľahké jedlo, ktoré je vhodné aj ako príloha? Skúste tento vynikajúci recept na ryžový posúch, ktorý sa dá pripraviť z obyčajných prísad ako ryža a droždie. Recept sa hodí ako príloha ku gulášu, fazuľovej polievke alebo k iným pokrmom. Pripravte si chutný domáci ryžový posúch podľa tohto jednoduchého receptu, ktorý si zamilujete!
Ingrediencie:
- 100 g ryže
- 300 ml teplého mlieka
- 1 vajce
- 2 PL slnečnicového oleja
- 1 ČL čerstvého droždia
- 1 PL kryštálového cukru
- 500 g hladkej múky
- soľ
Postup:
- Do mixéra pridajte ryžu a teplé mlieko, potom rozmixujte na nízkych otáčkach.
- Zmes prelejte do väčšej misky, pridajte vajce a olej. Dobre premiešajte metličkou.
- Pridajte čerstvé droždie, opäť premiešajte, pridajte cukor, soľ a znovu zamiešajte.
- Postupne pridávajte múku za miešania, až kým nevznikne cesto.
- Počas miesenia cesto polejte trochou oleja, prekryte misku fóliou a nechajte odstáť 40 minút.
- Cesto natrháme na šesť častí, z ktorých vyvaľkáme guľky a uložíme ich na podložku. Prikryjeme a necháme 10 minút odpočívať.
- Cesto rozvaľkáme na kruh veľkosti cca 20 cm, tak aby ostalo trochu hrubšie.
- Posúch dôkladne usmažte na panvici na rastlinnom oleji z oboch strán do zlatohneda.
Servírovanie:
Nadýchaný ryžový posúch môžete servírovať ako prílohu alebo samostatné jedlo. Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: ricette arabe