Zostalo vám trochu uvarenej ryže? Vyskúšajte tento geniálny recept na ryžový posúch

Hľadáte jednoduchý recept na ľahké jedlo, ktoré je vhodné aj ako príloha? Skúste tento vynikajúci recept na ryžový posúch, ktorý sa dá pripraviť z obyčajných prísad ako ryža a droždie. Recept sa hodí ako príloha ku gulášu, fazuľovej polievke alebo k iným pokrmom. Pripravte si chutný domáci ryžový posúch podľa tohto jednoduchého receptu, ktorý si zamilujete!

Ingrediencie:

  • 100 g ryže
  • 300 ml teplého mlieka
  • 1 vajce
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 1 ČL čerstvého droždia
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 500 g hladkej múky
  • soľ

Postup:

  1. Do mixéra pridajte ryžu a teplé mlieko, potom rozmixujte na nízkych otáčkach.
  2. Zmes prelejte do väčšej misky, pridajte vajce a olej. Dobre premiešajte metličkou.
  3. Pridajte čerstvé droždie, opäť premiešajte, pridajte cukor, soľ a znovu zamiešajte.
  4. Postupne pridávajte múku za miešania, až kým nevznikne cesto.
  5. Počas miesenia cesto polejte trochou oleja, prekryte misku fóliou a nechajte odstáť 40 minút.
  6. Cesto natrháme na šesť častí, z ktorých vyvaľkáme guľky a uložíme ich na podložku. Prikryjeme a necháme 10 minút odpočívať.
  7. Cesto rozvaľkáme na kruh veľkosti cca 20 cm, tak aby ostalo trochu hrubšie.
  8. Posúch dôkladne usmažte na panvici na rastlinnom oleji z oboch strán do zlatohneda.

Servírovanie:

Nadýchaný ryžový posúch môžete servírovať ako prílohu alebo samostatné jedlo. Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: ricette arabe

You Might Also Like