Žltý krémeš, to je najlepší zákusok s ktorým nič nepokazíte! Robím ho podľa starého receptu od mojej mamičky a je úžasný…

Zdieľať článok na

Keď tvoja rodinka túži po niečom sladkom, priprav im tento chutný zákusok!

Prísady:

  • Na cesto:
  • 8 pl hladkej múky
  • pol bal. prášku do pečiva
  • 8 pl cukru
  • 2 vajíčka
  • 8 žĺtkov
  • 5 pl vody

Na krém:

  • 3 balenia vanilkového pudingu
  • 30 dkg cukru
  • 8 bielkov
  • 10 dl vody

Príprava:

Na cesto zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, vajce, žĺtka a vodu. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí piškótu rozrežeme na dve pláty.

Na krém rozmiešame pudingové prášky s 20 dkg cukrom a 2 dl studenej vody, necháme stáť 15 minút. Medzitým si zohrejeme 8 dl vody vo väčšej nádobe, pridáme pudingovú zmes a uvaríme hustý puding.

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh s cukrom. Pridáme ho do pudingového krému a za stáleho miešania prevaríme a necháme vychladnúť.

Plech na pečenie obalíme potravinárskou fóliou. Vložíme jeden plát cesta a potrieme krémom. Prekryjeme nakrájanými kockami druhého plátu cesta. Takto sa bude dať oveľa ľahšie krájať.  Necháme stuhnúť v chladničke a pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Čas prípravy je 60 minút + chladenie.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.


Zdieľať článok na

You Might Also Like