Živánska z pohára: Rýchla a chutná večera, ktorú zvládne každý, stačí len nakrájať a dať do pohára!

Ak hľadáte rýchly a chutný recept na večeru, skúste túto fantastickú živánsku z pohára. Táto pochúťka je jednoduchá na prípravu a zaručene uspokojí chuťové poháriky vašej rodiny či priateľov. Postupujte podľa tohto receptu a výsledok vás ohromí!

Názov: „Živánska z pohára“

Potrebujete:

  • pohár s objemom 4,25 l
  • 1 kg mladých zemiakov
  • 500 g obľúbenej klobásy alebo párky
  • 350 g surovej údenej slaniny
  • hlávku mladej kapusty (môžete vynechať)
  • 2 cibule
  • majoránku
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Postup:

  1. Dôkladne umyte zemiaky a nakrájajte ich aj so šupou na menšie kúsky.
  2. Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na pol krúžky.
  3. Nakrájajte slaninu na väčšie kocky a klobásku na kolieska.
  4. Odrežte hlúb kapusty a nakrájajte ju na plátky.
  5. Vrstvite pripravené suroviny do pohára nasledovne: zemiaky, kapusta, cibuľa, klobása, slanina. Posypete majoránkou, korením a soľou. Opakujte vrstvenie.
  6. Zakryjte pohár alobalom, urobte doň dierky a vložte do predhriatej rúry.
  7. Pečte pri 180 °C asi 60 – 70 minút.

Dobrú chuť!

Videorecept: 

zdroj: Obżarciuch

You Might Also Like