Žemle som rozdelila, vydlabala a moja návšteva si potom olizovala všetky prsty a recept si odniesli aj domov!

Zdieľať článok na

Táto mamička prišla s nápadom vložiť vajíčka do chlebových bochníkov. Nielenže sa jej výsledok podaril, ale bol tiež veľmi chutný. Každý bochník bol jedinečný a naplnený inými surovinami.

Na tento recept budete potrebovať chrumkavé žemle. Jednoducho odrežete vršok, naplníte ho obľúbenými ingredienciami, pridáte vajíčko alebo len bielok, a pečiete kým vajíčko nebude upečené. A čo je na tomto recepte skvelé? Môžete v ňom použiť takmer všetky suroviny, ktoré máte v chladničke!

Ingrediencie:


žemle
2 rozpusteného masla
soľ a korenie
suroviny na plnku podľa chuti
8 vajíčok
paradajky
cibuľa
cesnak
špenát
rôzne druhy syrov
šunka alebo slanina
vajíčko
šampiňóny
soľ, korenie
bylinky

Postup:


1) Predhrejte rúru na 180 stupňov. Odkrojte vršky žemlí a vnútro z nich vydlabte.

2) Vnútro každej žemle potrite rozpusteným maslom a posypte soľou a korením.

3) Naplňte podľa chuti a možností, ktoré vám chladnička ponúka.

4) Rozbite vajíčko a vylejte ho na plnku. Môžete použiť len bielok.

5) Opäť osoľte a okoreňte. Žemle položte na plech vyložený papierom na pečenie.

6) Pečte 10-12 minút a plech voľne zakryte fóliou. Pečte ďalších 20-25 minút, kým nebudú vajíčka upečené.

a teraz už len dobrú chuť 

 

zdroj: ezy.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like