Zemiakové pampúšiky, ktorým neodolá žiaden hladúšik: Objavte tento jednoduchý a chutný recept!

Hľadáte jedlo, ktoré zaručene získá srdcia celej vašej rodiny? Skúste tento neuveriteľne jednoduchý a chutný recept na zemiakové pampúšiky! Tieto lahodné kúsky zemiakového cesta sú nielen rýchle a ľahké na prípravu, ale aj veľmi cenovo dostupné. Po vyskúšaní tohto receptu budete chcieť pripravovať tieto pampúšiky znova a znova!

Nasledujte tento jednoduchý krok-za-krokom návod, ktorý sme objavili na YouTube, a naučte sa, ako pripraviť perfektné zemiakové pampúšiky za pár minút.

Potrebujeme:

  • 3 stredne veľké zemiaky (300 g)
  • 1 ČL soli
  • 1 vajce
  • 1 pohár zemiakového vývaru
  • 1 ČL suchého droždia (7 g)
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 450 – 500 g polohrubej múky
  • 1 PL rastlinného oleja

Postup:

  1. Ošúpte zemiaky, nakrájajte ich na menšie kúsky a vložte do hrnca s vodou.
  2. Uvaríte do mäkka, následne scedíte, ale zlejte si trochu vody (zemiakový vývar) do pohára.
  3. Aroztlačte uvarité zemiaky pučidlom na pyré.
  4. Posypte pyré soľou, pridajte vajíčko a dobre premiešajte.
  5. Zalejte zemiakovým vývarom, nasypete sušené droždie, cukor a vymiešajte hladkú hmotu.
  6. Do zmesi zapracujte múku a vymiesite kompaktné cesto.
  7. Pridajte lyžicu oleja a zapracujte do cesta, aby sa s ním lepšie pracovalo.
  8. Cesto prikryjte potravinárskou fóliou a nechajte 30 minút kysnúť.
  9. Potrieme si ruky trochou oleja, preložte cesto na pracovnú dosku a rozrežte ho na 12 približne rovnakých častí.
  10. Každý kúsok vygúľajte, uložte vedľa seba na dosku, prikryjte bavlnenou utierkou a nechajte podkysnúť 5 – 7 minút.
  11. Na panvicu nalejte väčšie množstvo oleja, rozhorúčite ho a pripravené pampúšiky vysmážajte z oboch strán dozlatista.
  12. Hotové pampúšiky ukladajte na papierové utierky, aby do nich vsiakla prebytočná mastnota, a potom ich môžete podávať.
  1. Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

zdroj: einfach lecker

You Might Also Like