Hľadáte jedlo, ktoré zaručene získá srdcia celej vašej rodiny? Skúste tento neuveriteľne jednoduchý a chutný recept na zemiakové pampúšiky! Tieto lahodné kúsky zemiakového cesta sú nielen rýchle a ľahké na prípravu, ale aj veľmi cenovo dostupné. Po vyskúšaní tohto receptu budete chcieť pripravovať tieto pampúšiky znova a znova!
Nasledujte tento jednoduchý krok-za-krokom návod, ktorý sme objavili na YouTube, a naučte sa, ako pripraviť perfektné zemiakové pampúšiky za pár minút.
Potrebujeme:
- 3 stredne veľké zemiaky (300 g)
- 1 ČL soli
- 1 vajce
- 1 pohár zemiakového vývaru
- 1 ČL suchého droždia (7 g)
- 1 ČL kryštálového cukru
- 450 – 500 g polohrubej múky
- 1 PL rastlinného oleja
Postup:
- Ošúpte zemiaky, nakrájajte ich na menšie kúsky a vložte do hrnca s vodou.
- Uvaríte do mäkka, následne scedíte, ale zlejte si trochu vody (zemiakový vývar) do pohára.
- Aroztlačte uvarité zemiaky pučidlom na pyré.
- Posypte pyré soľou, pridajte vajíčko a dobre premiešajte.
- Zalejte zemiakovým vývarom, nasypete sušené droždie, cukor a vymiešajte hladkú hmotu.
- Do zmesi zapracujte múku a vymiesite kompaktné cesto.
- Pridajte lyžicu oleja a zapracujte do cesta, aby sa s ním lepšie pracovalo.
- Cesto prikryjte potravinárskou fóliou a nechajte 30 minút kysnúť.
- Potrieme si ruky trochou oleja, preložte cesto na pracovnú dosku a rozrežte ho na 12 približne rovnakých častí.
- Každý kúsok vygúľajte, uložte vedľa seba na dosku, prikryjte bavlnenou utierkou a nechajte podkysnúť 5 – 7 minút.
- Na panvicu nalejte väčšie množstvo oleja, rozhorúčite ho a pripravené pampúšiky vysmážajte z oboch strán dozlatista.
- Hotové pampúšiky ukladajte na papierové utierky, aby do nich vsiakla prebytočná mastnota, a potom ich môžete podávať.
- Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu:
zdroj: einfach lecker