Poznáte spojenie zemiakov s bielym jogurtom? Táto nečakaná kombinácia vytvára skvelú prílohu alebo snack, ktorá sa stane obľúbenou pochúťkou celej rodiny.
Na prípravu týchto lahodných zemiakových dukátikov budete potrebovať:
- 2 zemiaky
- 1 pohár jogurtu (200 ml)
- 2 vajcia
- soľ
- petržlen
- 5 pohárov hladkej múky (500 g)
- prášok do pečiva (20 g)
- rastlinný olej (200 ml)
Postup:
- Ošúpte a nakrájajte zemiaky na plátky a následne na hranolky. Vložte ich do hrnca, zalejte vodou a pridajte trochu olivového oleja. Uvaríte do mäkka.
- Scedíte uvarené zemiaky a preložte ich do misy. Pridajte jogurt a vajcia a vyšľahajte tyčovým mixérom na hladké cesto. Osolte podľa chuti a primiešajte nasekanú petržlenovú vňať.
- Postupne zapracujte hladkú múku a prášok do pečiva, aby ste získali jednotné cesto.
- Preložte cesto na pomúčenú pracovnú dosku a rozdeľte na dve časti. Každú časť vyvaľkajte a pomocou okrúhleho vykrajovača alebo pohára vykrajujte kolieska.
- Na panvici rozhorúčte dostatočné množstvo oleja a opečte kolieska z oboch strán dozlatista.
Podávajte s obľúbenou omáčkou a užite si túto lahodnú chuť!
Dobrú chuť!
https://youtu.be/vM-asZgq1xk
zdroj: Asena’s Kitchen