Zemiakové chrumkáče sú vynikajúcou alternatívou klasických hranoliek a deti ich jednoducho milujú. Tento recept vám ukáže, ako si ich pripraviť jednoducho a rýchlo, a to len zo štyroch ingrediencií. Výsledok je fantastický a môžete ich podávať na slano aj na sladko. Už teraz sa tešíme na vašu spokojnosť s týmto lahodným dezertom alebo snackom.
Ingrediencie:
- 400 g zemiakov
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 3 lyžice kryštálového cukru (alebo soľ podľa chuti pre slanú verziu)
Postup:
- Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kúsky. Potom ich dajte do vody a priveďte do varu. Varíme zemiaky asi 15 minút, alebo podľa varného typu zemiakov tak, aby boli mäkké.
- Uvarené zemiaky scedíme a roztlačíme. Potom pridáme kukuričný škrob a prášok do pečiva. Tento malý trik zabezpečí, že chrumkáče budú oveľa chrumkavejšie.
- Teraz pridáme cukor alebo soľ podľa chuti. Následne vymiešame jednotné cesto.
- Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto natenko a nakrájame ho na výsledné tvary – kosoštvorce.
- Na panvici si zahrejeme dostatočné množstvo oleja a v horúcom oleji vyprážame tvary dozlatista.
- Podávame s obľúbenou omáčkou alebo aj len samotné chrumkáče.
zdroj: Cooking Kun