Zemiaková špecialita bez mäsa: Stačia vám len 4 zemiaky a pár ďalších lacných prísad a vykúzlite tento neodolateľný chutný pokrm!

Poznáte túto zemiakovú pochúťku z detstva? Je ideálna pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť mäsu, ale nechcú sa vzdať bohatej chuti.

Výnimočný recept z youtube na lahodné zemiakové dukáty v cestíčku:

Potrebujeme:

  • 800 g zemiakov (4 kusy)
  • 1 malú mrkvu
  • petržlenovú vňať
  • 2 vajcia
  • 2 PL jogurtu
  • 4 PL hladkej múky
  • soľ
  • korenie
  • mletý muškátový oriešok
  • rastlinný olej
  • olivový olej

Postup:

  1. Ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na hrubé plátky.
  2. Vložíme zemiaky do hrnca, zalejeme vodou a osolíme. Uvaríme zemiaky domäkka.
  3. Na panvici s trochou rastlinného oleja osmažíme nahrubo nastrúhanú mrkvu.
  4. Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.
  5. Uvarené zemiaky vložíme do misky, pokvapkáme olivovým olejom a dôkladne roztlačíme vidličkou.
  6. Pridáme osmaženú mrkvu, petržlenovú vňať, soľ, korenie a muškátový orech. Všetko poriadne premiešame.
  7. V ďalšej miskách zmiešame vajcia, jogurt, múku a soľ. Metličkou rozšľaháme.
  8. Z zemiakovej zmesi vytvarujeme dukáty veľkosti fašírok. Namočíme ich do cestíčka a vysmažíme v oleji na panvici.
  9. Dukáty vysmažíme do hneda z oboch strán. Poukladáme ich na tanier vystlaný papierovou servítkou.
  10. Po vychladnutí môžeme servírovať chrumkavú zemiakovú dobrotu.

Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Ricette Fresche

You Might Also Like