Poznáte túto zemiakovú pochúťku z detstva? Je ideálna pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť mäsu, ale nechcú sa vzdať bohatej chuti.
Výnimočný recept z youtube na lahodné zemiakové dukáty v cestíčku:
Potrebujeme:
- 800 g zemiakov (4 kusy)
- 1 malú mrkvu
- petržlenovú vňať
- 2 vajcia
- 2 PL jogurtu
- 4 PL hladkej múky
- soľ
- korenie
- mletý muškátový oriešok
- rastlinný olej
- olivový olej
Postup:
- Ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na hrubé plátky.
- Vložíme zemiaky do hrnca, zalejeme vodou a osolíme. Uvaríme zemiaky domäkka.
- Na panvici s trochou rastlinného oleja osmažíme nahrubo nastrúhanú mrkvu.
- Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.
- Uvarené zemiaky vložíme do misky, pokvapkáme olivovým olejom a dôkladne roztlačíme vidličkou.
- Pridáme osmaženú mrkvu, petržlenovú vňať, soľ, korenie a muškátový orech. Všetko poriadne premiešame.
- V ďalšej miskách zmiešame vajcia, jogurt, múku a soľ. Metličkou rozšľaháme.
- Z zemiakovej zmesi vytvarujeme dukáty veľkosti fašírok. Namočíme ich do cestíčka a vysmažíme v oleji na panvici.
- Dukáty vysmažíme do hneda z oboch strán. Poukladáme ich na tanier vystlaný papierovou servítkou.
- Po vychladnutí môžeme servírovať chrumkavú zemiakovú dobrotu.
Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Ricette Fresche