Zdravý cviklovo – zemiakový šalát, ktorý je plný vitamínov. Posilní imunitu a dodá potrebné vitamíny!

Spread the love

Chutný šalát plný vitamínov. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a rozhodne by ste ho mali vyskúšať. Cvikla je skutočne veľmi prospešná potravina a pomáha napríklad aj s anémiou, či problémami s močovým mechúrom. Je vhodná aj pri diétach.

Takisto dezinfikuje pečeň a obličky. Tento šalát obsahuje samú zeleninu, napríklad aj zemiaky, ktoré sú zas vhodné pre ich obsah škrobu ,vitamínov C, B-komplex, Beta Karotén a minerálne látky (draslík, fosfor, vápnik, horčík).

 Čo na naň potrebujete?   

  • 1-2 cvikly
  • 3 ks zemiakov
  • 3 ks kyslých uhoriek
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 cibuľa
  • 300 gramov hrášku (najlepší je z konzervy)
  • 3 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • 150 ml vody
  • Na dochutenie: soľ a čierne korenie

Postup:


1.) Ako prvé je potrebné očistiť zeleninu (cviklu, zemiaky a mrkvu) a pokrájať ju na menšie kocky, aby sa rýchlejšie uvarila.
2.) Potom cviklu vložte do hrnca, zarovnajte ju a polejte trochou oleja, to isté spravte so zemiakmi a mrkvou, no olej už nepridávajte.
3.) Namiesto toho prilejte do hrnca vodu. Hrniec je potrebné prikryť alobalom a až potom pokrievkou.

4.) Počkajte kým voda zovrie. Zeleninu stačí variť len pár minút (3-5), za ten čas zmäkne.
5.) Dokým uvarená cvikla, zemiaky a mrkva, bude chladnúť, tak pokrájajte uhorku a cibuľu, do tejto zmesi potom pridajte hrášok (bez vody z konzervy).
6.) Napokon stačí všetko už iba všetko dať dokopy, ochutiť korením a soľou (podľa potreby), a poriadne premiešať.

Dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like