Zázračná šľahačka len z mlieka: Nepotrebujete smotanu ani stužovač! Nikdy vám nespadne a chutí naozaj božsky…

Niekedy sa stane, že v chladničke chýba tak základná vec, ako je šľahačka na šľahanie. V meste je možnosť dôjsť si pre ňu do obchodu, ale na vidieku to nie je taká samozrejmosť. Poradíme vám, ako si šľahačku vyrobiť doma.

Potrebujeme:

200g masla

2 šálky mlieka

3/4 šálky cukru

1/3 šálky kukuričného škrobu

Postup:

Mlieko ohrejeme a pridáme maslo a stužený tuk. Necháme rozpustiť a privedieme takmer k varu. Variť sa zmes ale nesmie.

Mlieko s tukom odložíme zo sporáka pred dosiahnutím bodu varu a postavíme do chladu. Čiastočne vychladenú zmes 4 minúty prešľaháváme metlou. Potom necháme 24 hodín stáť v chlade.
Druhý deň pridáme krupicový cukor podľa chuti a ušľaháme do pevnej hmoty. Dávame pozor, aby sme zmes neprešľahali, oddelil by sa tuk od tekutiny a šľahačku by sme už neurobili. Ak sa nám to stane, necháme stuhnúť a potom precedíme. Na site nám zostane zmes stuženého tuku a masla, na ktorom sa výborne smaží.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like