POTREBNÉ PRÍSADY
na 500 gr. mäsa (napr. bravč. karé, alebo kuracie mäso): 4 vajcia, strúhanka, Na omáčku: 3 dcl vody, 2 PL lyžice dijonskej horčice, 2PL kečupu, 1/2 PL vegety.
POSTUP PRÍPRAVY
Rezne si vyklepeme a obalíme v strúhanke. Strúhanku silno popritláčame. Mäso nesolíme!!! Pretože ho ochutí omáčka, v ktorej sa bude piecť. Obalené rezne v strúhanke omočíme v rozšľahaných vajciach (neosolených!) a prudko vysmažíme z oboch strán.
Mäso uložíme kaskádovito do zapekacej misy, ktorú sme si potreli maslom.
V miske poriadne rozmiešame 3dcl vody, 2PL dijonskej horčice, 2PL kečupu a 1PL vegety. Touto omáčkou zalejeme mäso.
Dáme zapiecť na 200´C prikryté alobalom cca 20 min. a potom ešte odokryté dopečieme tak 15 min.
Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.