Zapečený karfiol s mletým mäsom a smotanovo-cesnakovou omáčkou!

Spread the love

Väčšina z nás vie, že dostať do detí odporúčanú dávku ovocia a zeleniny môže byť niekedy až nadľudsky náročná úloha. Rovnako tak väčšina mužov zeleninu príliš nevyhľadáva a radšej si naloží porciu mäsa navyše.

Zelenina je ale veľmi dôležitá a obsahuje pre telo nepostrádateľné látky, vitamíny a živiny. Perfektný je napríklad karfiol. Pripravte ho podľa tohto receptu zapečený s mäsom a smotanovou omáčkou a doma zmizne raz dva!

Zloženie:

1 hlávkový karfiol
1 kg mletého mäsa
1 hrnček ryže
1 cibuľa
3-4 strúčiky cesnaku
500 ml smotany na varenie
strúhaný syr
1 vajce
olej
bylinky

Príprava

Karfiol rozdeľte na ružičky a uvarte ich v slanej vode. Po 5 minútach sceďte a vložte do misky. Nakrájanú cibuľu a cesnak opražte na oleji a pridajte mäso a povarte 15 minút. Ryžu uvarte zvyčajným spôsobom a pridajte ju k mäsu. Do zapekacej misky alebo plechu pridajte mäsovú zmes a na ňu ružičky karfiolu. Zmiešajte smotanu s vajcom a bylinkami a nalejte túto zmes na karfiol. Nakoniec bohato zasypte strúhaným syrom a pečte 40 minút v rúre. Po zapečení môžete ihneď podávať.

zdroj: bidista.com

You Might Also Like