Zapečené kuracie stehná spolu so zemiakmi: Perfektný letný obed na jednom plechu – nemusíte riešiť oblohu ani prílohu a chutí luxusne!

Zdieľať článok na

Pripravte si šťavnaté kuracie stehná pečené s cesnakovými zemiakmi. Príprava je veľmi jednoduchá a za pár minút máte celé jedlo v rúre.

Potrebujeme:

6 kuracích stehien
1 kg zemiakov
zväzok petržlenovej vňate
7 strúčikov cesnaku
soľ
korenie
125 g masla
olej

Postup:

  1. Kuracie stehná osoľte, okorente potom osmažte v horúcom oleji. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na plátky.
  2. Potrite zapekaciu misu olejom. Poukladajte do nej plátky zemiakov, osoľte, okoreňte.
  3. Posypte prelisovaným cesnakom a polovicou množstva nasekanej petržlenovej vňate.
  4. Navrch poukladajte kuracie stehná a pridajte aj nakrájané maslo. Pečte v rúre na 180 stupňov 30 minút.
  5. Otáčajte priebežne a podlievajte 0,5 dl vody. Keď je mäso hotové, zasypte zvyškom petržlenu.

 

Dobrú chuť.

Zdroj: viccmagazin.com


Zdieľať článok na

You Might Also Like