Kto by nechcel vyskúšať klasický kokosový koláč s lahodným čokoládovým krémom? Tento recept sme našli na kanáli Sweet Kitchen Adventures a nemohli sme sa ho nepochváliť. Pripravte si tento vynikajúci koláčik a vaši hostia si určite od vás vypýtajú recept!
Potrebujeme:
- 6 bielkov
- 150 g práškového cukru
- 150 g strúhaného kokosu
- 75 g hladkej múky
- 1/2 prášku do pečiva
Na krém:
- 1 l mlieka
- 4 čokoládové pudingy v prášku
- 8 PL kryštálového cukru
- 250 g masla / Hery
Na polevu:
- 200 g čokolády na varenie
- rastlinný tuk podľa potreby a požadovanej konzistencie polevy
Postup:
- Vyšľaháme bielky s cukrom v miske.
- Do snehu, ktorý nám vznikne, ručne vmiešame múku s práškom do pečiva.
- Dobre premiešame a následne vmiešame strúhaný kokos.
- Cesto nanesieme na plech vystlaný papierom a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút.
- Pripravíme si krém: V časti mlieka rozmiešame pudingové prášky. Zvyšok mlieka dáme variť s cukrom. Keď zovrie, pridáme rozmiešané pudingové prášky a uvaríme klasický puding. Zložíme z plameňa, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí vyšľaháme puding so zmäknutým maslom.
- Na upečené, vychladnuté cesto natrieme krém.
- Nakoniec si pripravíme polevu: Čokoládu dáme rozpustiť do vodného kúpela spolu s tukom. Nalejeme na krém, rovnomerne tak, aby sme pokryli celý povrch.
- Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Sweet Kitchen Adventures