Sovietské jedálne už sú dávno minulosťou, ale niektoré ich recepty sú nezabudnuteľné. Jedným z nich je aj tento, ktorý mi už ako malému chlapcovi ukázala moja babička. A ja ho stále využívam! Toto je jedlo, ktoré by som vám odporúčal na každý obed.
Ingrediencie:
- 200g strúhanky
- 250ml vlažnej vody
- 500g mletej hovädziny
- 1 stredne veľká cibuľa
- 3 zúbky cesnaku
- Soľ podľa chuti
- Mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 celé vajce
- Rastlinný olej na smaženie
- 20g nesoleného masla
- 200g dlhozrnnej ryže
- 600ml vriacej vody
Príprava:
- Najprv si pripravíme ryžu. Do misky nalejeme ryžu a vodu, premiešame, aby sme ryžu dobre prepláchli.
- Do druhej misky pridáme drobtiny a vlažnú vodu, premiešame a necháme 5 minút odstáť.
- Do mixéra vložíme olúpanú cibuľu a olúpané zúbky cesnaku a všetko spolu dobre rozmixujeme.
- Do misky s mletým mäsom pridáme rozmixovanú cibuľu s cesnakom.
- K mäsu pridáme soľ, navlhčené drobtiny, vajce a čierne korenie. Všetko premiešame a následne vypracujeme rukami na cesto.
- Z cesta vytvarujeme placky – fašírky a každú z nich obalíme v drobtinách.
- Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a fašírky na ňom opečieme 2 minúty z každej strany.
- Na druhej panvici si opekáme umytú ryžu 3 minúty, potom ju zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a dusíme 5 minút.
- Na ryžu potom položíme maslo a hotové fašírky. Všetko prekryjeme a dusíme ešte ďalších 10 minút.
- A už môžeme servírovať!
Video recept:
Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!
zdroj: Щи да Каша