Zabudnutý recept z 50. rokov zo sovietskej Jedálne! Takto varila moja babička!

Sovietské jedálne už sú dávno minulosťou, ale niektoré ich recepty sú nezabudnuteľné. Jedným z nich je aj tento, ktorý mi už ako malému chlapcovi ukázala moja babička. A ja ho stále využívam! Toto je jedlo, ktoré by som vám odporúčal na každý obed.

Ingrediencie:

  • 200g strúhanky
  • 250ml vlažnej vody
  • 500g mletej hovädziny
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 3 zúbky cesnaku
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 celé vajce
  • Rastlinný olej na smaženie
  • 20g nesoleného masla
  • 200g dlhozrnnej ryže
  • 600ml vriacej vody

Príprava:

  1. Najprv si pripravíme ryžu. Do misky nalejeme ryžu a vodu, premiešame, aby sme ryžu dobre prepláchli.
  2. Do druhej misky pridáme drobtiny a vlažnú vodu, premiešame a necháme 5 minút odstáť.
  3. Do mixéra vložíme olúpanú cibuľu a olúpané zúbky cesnaku a všetko spolu dobre rozmixujeme.
  4. Do misky s mletým mäsom pridáme rozmixovanú cibuľu s cesnakom.
  5. K mäsu pridáme soľ, navlhčené drobtiny, vajce a čierne korenie. Všetko premiešame a následne vypracujeme rukami na cesto.
  6. Z cesta vytvarujeme placky – fašírky a každú z nich obalíme v drobtinách.
  7. Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a fašírky na ňom opečieme 2 minúty z každej strany.
  8. Na druhej panvici si opekáme umytú ryžu 3 minúty, potom ju zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a dusíme 5 minút.
  9. Na ryžu potom položíme maslo a hotové fašírky. Všetko prekryjeme a dusíme ešte ďalších 10 minút.
  10. A už môžeme servírovať!

Video recept:

Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!

zdroj: Щи да Каша

You Might Also Like