Zabudnite na vyprážaný karfiol: Urobte si tento recept na pečený karfiol a inak ho už robiť nebudete.

Spread the love

Výborný tip, pre každého, kto si rád pochutnáva na vyprážanom karfioli, ale rád by si doprial zdravšiu verziu, nie tú mastnú a kalorickú.

Ingrediencie:

Menšie hlávku karfiolu
hladkú múku
1 vajce
1 lyžičku horčice
1 strúčik cesnaku
strúhanku a najemno nastrúhaný syr v pomere 2: 1
olej
sladkú papriku mletú, soľ

(Ak nemáte čerstvý cesnak použite sušený a pridajte ho priamo do strúhanky)

Postup:

Karfiol rozdelíme na menšie ružičky – nevaríme.

Každú ružičku obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s prelisovaným cesnakom, soľou a horčicou.

Nakoniec obalíme vo strúhankovej-syrovej zmesi.

Ružičky uložíme na plech vymastený olejom a ešte zľahka potrieme olejom zmiešaným s trochou červenej papriky.

Rúru nastavíme na 200 stupňov a karfiol pečieme asi 30-40 minút, alebo kým karfiol nie je dostatočne upečený. Počas pečenia je dobré ružičky obrátiť.

You Might Also Like