Výborný tip, pre každého, kto si rád pochutnáva na vyprážanom karfioli, ale rád by si doprial zdravšiu verziu, nie tú mastnú a kalorickú.
Ingrediencie:
Menšie hlávku karfiolu
hladkú múku
1 vajce
1 lyžičku horčice
1 strúčik cesnaku
strúhanku a najemno nastrúhaný syr v pomere 2: 1
olej
sladkú papriku mletú, soľ
(Ak nemáte čerstvý cesnak použite sušený a pridajte ho priamo do strúhanky)
Postup:
Karfiol rozdelíme na menšie ružičky – nevaríme.
Každú ružičku obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s prelisovaným cesnakom, soľou a horčicou.
Nakoniec obalíme vo strúhankovej-syrovej zmesi.
Ružičky uložíme na plech vymastený olejom a ešte zľahka potrieme olejom zmiešaným s trochou červenej papriky.
Rúru nastavíme na 200 stupňov a karfiol pečieme asi 30-40 minút, alebo kým karfiol nie je dostatočne upečený. Počas pečenia je dobré ružičky obrátiť.