Zabudnite na tradičné spôsoby prípravy palaciniek. Po tomto recepte už nebudete palacinky pripravovať ako v minulosti

Zdieľať článok na

Palacinky s tvarohom už nie sú žiadnym prekvapením. Preto vám ukážeme, že sa dajú pripraviť aj netradičnejšie spôsobom, ktorý si pri nedeľných raňajkách zamiluje každý člen vašej rodiny. Výsledkom budú jemné palacinky, ktoré sa vám budú rozpúšťať v ústach pretože sú vyrobené z mlieka a škrobu. Vyskúšajte!

Ingrediencie:


6 vajec
5-6 polievkových lyžíc škrobu
300g tvarohu
500ml mlieka
1 polievková lyžica slnečnicového oleja
Smotana (podľa chuti)
Cukor (podľa chuti)
Maslo (podľa chuti)

Príprava:


1) Zmiešajte si vajcia s cukrom

2) Pridajte škrob a miešajte, kým nezmizne všetky hrudky.

3) Prilejte mlieko a slnečnicový olej. Premiešajte, nechajte odstáť 15 minút.

4) Panvicu potrite slnečnicovým olejom alebo plátkom slaniny. Palacinky smažte len z jednej strany!

5) Pripravte si plnku: Do tvarohu pridajte cukor a 1 vajce. Mak a hrozienka sú voliteľné.

6) Palacinky naplňte plnkou a zabaľte podľa toho, ako máte vo zvyku.

7) Vložte ich do pekáča alebo zapekacej misy. Každú vrstvu je potrebné potrieť kyslou smotanou a rozpusteným maslom.

8) Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte 10-15 minút.

9) Z cesta vám vznikne približne 25 tenkých palaciniek, preto, než začnete s prípravou, pozvite k sebe všetkých členov rodiny!

zdroj: myjsmezeny.cz

 


Zdieľať článok na

You Might Also Like