Zabudnite na kupovaný chlieb. Chrumkavý domáci chlebíček bez miesenia budete mať na stole aj vy!

Zdieľať článok na

Pokiaľ si nepečie domáci chlieb len kvôli tomu, že to je náročné, tento recept vás presvedčí o opaku. Vďaka nemu budete môcť potešiť svoju rodinu čerstvý a voňavý domáci chleba minimálne raz za deň.

Čo na to potrebujete?


530 g hladkej múky
10 g droždia
420 ml vody
1 ČL soli

Postup:

1) Rozpustite si droždie v teplej vode (37-39 stupňov). Múku preosejte do misky, pridajte k nej soľ, a vlejte rozpustené droždie.

2) Zamieste cesto do strednej konzistencie prikryte ho potravinovou fóliou s malým otvorom na prúdenie vzduchu a nechajte ho 2 hodiny na teplom mieste.

3) Po 2 hodinách by malo zväčšiť dvojnásobne a na jeho povrchu bude veľa bubliniek. Nezabudnite, že cesto je pripravené bez miesenie, preto ho už len prikryte fóliou alebo vekom s otvorom a vložte na noc do chladničky.

4) Na druhý deň si vyberte požadované množstvo cesta. Aby sa vám nelepilo, posypte si ruky múkou. Vyvaľkajte si cesto v múke a vyformujte z neho bochník.

5) Položte cesto na papier na pečenie posypte ho múkou a nechajte ho odstáť ďalších 40-60 minút. Medzitým si predhrejte rúru na 235 stupňov.

6) Urobte si na ceste 3 nárezy, položte ho späť na plech a pečte približne 45 minút. Po upečení nechajte chlieb vychladnúť.

7) Cesto na domáci chlieb môžete v chladničke skladovať po dobu 2 týždňov, takže si ho môžete upiecť kedykoľvek.

8) Nezabudnite ho ešte prikryť fóliou, aby sa nepokazili.

zdroj: myjsmezeny.cz/pexels.com


Zdieľať článok na

You Might Also Like