Zabudnite na klasické pečivo: Tieto lahodné zemiakové posúchy s rozmarínom očaria celú rodinu!

Očarte svoju rodinu týmto jednoduchým a rýchlym receptom na lahodné zemiakové posúchy s rozmarínom. Svojou jednoduchosťou a chutným výsledkom je ideálnym riešením pre skvelú večeru.

Potrebujeme:

  • 100 ml olivového oleja
  • pár vetvičiek rozmarínu
  • 500 g varených zemiakov
  • 150 ml mlieka
  • 1 čajová lyžička kryštálového cukru
  • 1 polievková lyžica sušeného droždia
  • 550 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli

Postup:

  1. Uvaríme zemiaky v šupke do mäkka, ošúpeme ich, nakrájame na menšie kúsky a zalejeme mliekom.
  2. Ručným mixérom rozmixujeme zemiaky s mliekom na hladkú zmes, ktorá pripomína riedke cesto. Ak je zmes ešte horúca, necháme ju vychladnúť.
  3. Do vychladnutej zmesi pridáme cukor, sušené droždie a 80 ml olivového oleja. Všetko opäť rozmixujeme ručným mixérom.
  4. Postupne zapracujeme hladkú múku, osolíme a vymiešame kompaktné cesto. Potrieme ho olejom, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme hodinu kysnúť.
  5. Po uplynutí času potrieme pracovnú dosku olivovým olejom, preložíme na ňu cesto, vyformujeme ho a rozrežeme na 8 približne rovnakých častí, ktoré vygúľame.
  6. Položíme gule na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme rozmarínovým olivovým olejom, roztlačíme prstami a necháme ešte 15 minút podkysnúť.
  7. Na vrch natrháme lístočky rozmarínu, ktoré sme mali namočené v olivovom oleji, a posypeme hrubou soľou.
  8. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 15 minút. Potom môžeme posúchy vybrať z rúry a nechať vychladnúť.

Môžete si vybrať rôzne posýpky podľa chuti (sezam, rasca a pod.) a posúchy si môžete pripraviť aj s cesnakom alebo inými bylinkami.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

zdroj: Ricette dolce facili

You Might Also Like