Zabudnite na hranolky! Tieto zemiakové chrumkáče sú novým trhákom! Moje deti ich milujú!

Zemiakové chrumkáče sú vynikajúcou alternatívou klasických hranoliek a deti ich jednoducho milujú. Tento recept vám ukáže, ako si ich pripraviť jednoducho a rýchlo, a to len zo štyroch ingrediencií. Výsledok je fantastický a môžete ich podávať na slano aj na sladko. Už teraz sa tešíme na vašu spokojnosť s týmto lahodným dezertom alebo snackom.

Ingrediencie:

  • 400 g zemiakov
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 lyžice kryštálového cukru (alebo soľ podľa chuti pre slanú verziu)

Postup:

  1. Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kúsky. Potom ich dajte do vody a priveďte do varu. Varíme zemiaky asi 15 minút, alebo podľa varného typu zemiakov tak, aby boli mäkké.
  2. Uvarené zemiaky scedíme a roztlačíme. Potom pridáme kukuričný škrob a prášok do pečiva. Tento malý trik zabezpečí, že chrumkáče budú oveľa chrumkavejšie.
  3. Teraz pridáme cukor alebo soľ podľa chuti. Následne vymiešame jednotné cesto.
  4. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto natenko a nakrájame ho na výsledné tvary – kosoštvorce.
  5. Na panvici si zahrejeme dostatočné množstvo oleja a v horúcom oleji vyprážame tvary dozlatista.
  6. Podávame s obľúbenou omáčkou alebo aj len samotné chrumkáče.

zdroj: Cooking Kun 

You Might Also Like