Vzal bôčik, trochu cesnaku, dostatok soli a urobil TOTO. Pár dní si mäsa nevšímal. Potom ho dal ochutnať a ľudia nemali slov

Spread the love

Milujete mäso a údené na rôzne spôsoby? Ak áno, skúste zaujímavý nakladaný bôčik s cesnakom. Jeho príprava je jednoduchá a chuť dokonalá. Garantujeme vám, že sa zaradí medzi ďalšie obľúbené pokrmy, ktoré si tak radi urobíte. 

Čo budete potrebovať?

  • 300 g bôčika
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 7 guličiek čierneho korenia
  • 30 g soli
  • 3 bobkové listy

Voľba bôčika je na vás. Dnes už nie je problém vybrať si podľa rôzneho množstva mäsa. Niekto radšej chudšie, iný zase tučnejšiu verziu. Kúpte tú, ktorá vyhovuje vám. Naložiť môžete v podstate akýkoľvek.

 

Pripravte si suroviny

Základom receptu na nakladaný bôčik je správna príprava. Čo bude potrebné si nachystajte dopredu a potom už môžete iba vytvárať toto lahodné jedlo. Majte po ruke dostatočne veľkú uzatvárateľnú nádobu, ďalej tiež olúpaný cesnak, ale i bôčik, ktorý umyjete a nakrájate na zhruba tri až štyri, pokiaľ možno rovnako veľké časti.

Osolte maso a vložte ho do nádoby

Teraz začnite dôkladne nasolovat bôčik. Každý kúsok osoľte dostatočne a dôkladne zo všetkých strán.

Potom ho môžete vložiť do danej nádoby. Keď tam sú všetky a soľ vám ešte zostala, tak ju nasypte dovnútra. To preto, že bude pôsobiť ako konzervant.

Doplňte ostatnými surovinami

Teraz už stačí pridať ostatné suroviny, teda olúpaný a na plátky nakrájaný cesnak, ďalej tiež guľôčky celého čierneho korenia a ďalej bobkový list. Následne už stačí len vytvoriť nálev.

Pridajte vodu

Nálev je veľmi jednoduchý, pretože nakladaný bôčik bude ležať vo vode. Vodou bôčik dôkladne zalejte tak, aby bol celý čas potopený a nedošlo k situácii, že by vykukoval. Následne nádobu zatvorte a môžete umiestniť do chladničky.

Za tri dni je hotovo

A kedy bude váš nakladaný bôčik hotový a kedy ho môžete prvýkrát ochutnať? Ideálne za 3 dni. Kúsok vyberte z vášho nálevu, nechajte ho zľahka odkvapkať a nakrájajte ho na plátky. Podávať ho odporúčame s čerstvým chlebom a pokojne aj s trochou horčice a čerstvého chrenu. To je kombinácia, ktorá rozhodne nesklame.

 

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like