Prekvapte svojich blízkych úžasnými zemiakovými pampúchmi, ktoré sú nazývané aj “Smaženkami”. Tieto nadýchané pampúšiky sa vám budú rozplývať v ústach a garantujeme, že ak ich raz vyskúšate, nebudete ich chcieť pripravovať podľa iného receptu.
Vynikajúce zemiakové pampúchy sú pripravené podľa osvedčeného receptu z YouTube.
Potrebujete:
- 4 zemiaky (cca 300 g)
- 1 l vody
- 200 ml kefíru alebo jogurtu
- 1 vajce
- 1 zväzok mladej cibuľky
- 1/2 ČL soli
- 1 PL práškového cukru
- 1 ČL instantného droždia
- 400 – 450 g hladkej múky
Postup:
- Ošúpte zemiaky a dajte ich celé do hrnca. Zalejte vodou a varíte do mäkka.
- Medzitým nakrájajte mladú cibuľku na malé krúžky.
- V miske zmiešajte kefír a uvarené zemiaky. Ručným mixérom ich rozšľahajte na kašu.
- Pridajte do zemiakovej kaše vajce, soľ, nakrájanú cibuľku, droždie a cukor. Dôkladne premiešajte špachtľou.
- Postupne pridávajte múku a zamiešajte, aby ste získali cesto.
- Prekryte misu s cestom fóliou a nechajte ho odstáť 1 hodinu.
- Cesto rozdeľte na približne 20 častí a vyformujte z nich guľky.
- Guľky potom roztlačte prstami na hrúbku 1 cm.
- Pampúšiky vysmažte na strednom ohni dozlatista z oboch strán.
- Po upečení slané pampúšiky môžete servírovať. Dobrú chuť!
zdroj: SUPER KELINCHAK