Vyskúšajte zemiakové pampúšiky a zamilujte si ich: Ľahké ako obláčik, neskutočne chutné a rýchle!

Prekvapte svojich blízkych úžasnými zemiakovými pampúchmi, ktoré sú nazývané aj “Smaženkami”. Tieto nadýchané pampúšiky sa vám budú rozplývať v ústach a garantujeme, že ak ich raz vyskúšate, nebudete ich chcieť pripravovať podľa iného receptu.

Vynikajúce zemiakové pampúchy sú pripravené podľa osvedčeného receptu z YouTube.

Potrebujete:

  • 4 zemiaky (cca 300 g)
  • 1 l vody
  • 200 ml kefíru alebo jogurtu
  • 1 vajce
  • 1 zväzok mladej cibuľky
  • 1/2 ČL soli
  • 1 PL práškového cukru
  • 1 ČL instantného droždia
  • 400 – 450 g hladkej múky

Postup:

  1. Ošúpte zemiaky a dajte ich celé do hrnca. Zalejte vodou a varíte do mäkka.
  2. Medzitým nakrájajte mladú cibuľku na malé krúžky.
  3. V miske zmiešajte kefír a uvarené zemiaky. Ručným mixérom ich rozšľahajte na kašu.
  4. Pridajte do zemiakovej kaše vajce, soľ, nakrájanú cibuľku, droždie a cukor. Dôkladne premiešajte špachtľou.
  5. Postupne pridávajte múku a zamiešajte, aby ste získali cesto.
  6. Prekryte misu s cestom fóliou a nechajte ho odstáť 1 hodinu.
  7. Cesto rozdeľte na približne 20 častí a vyformujte z nich guľky.
  8. Guľky potom roztlačte prstami na hrúbku 1 cm.
  9. Pampúšiky vysmažte na strednom ohni dozlatista z oboch strán.
  10. Po upečení slané pampúšiky môžete servírovať. Dobrú chuť!

zdroj: SUPER KELINCHAK

You Might Also Like