Vyskúšajte tieto žemličky a budete ich piecť každý víkend! Vďaka jednej z ingrediencií si ich zamiluje každý!

Vôňa čerstvo upečeného chleba je to, čo milujeme! Toto cesto stačí pripraviť večer, potom ho uložiť do chladničky a ráno upiecť. Úžasné a chrumkavé žemle sú hotové za pár minút!

Všetko, čo potrebujete:

1 vajce
1 pohár vody
3 polievkové lyžice slnečnicového oleja
10 g droždia
3 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička cukru
Soľ
3 poháre hladkej múky

Postup:

Zmiešajte olej, soľ, múku, cukor, droždie a vodu. Vypracujte hladké cesto. Odlož na teplé miesto a nechaj kysnúť približne 20 minút. Keď cesto vykysne, vytvarujte z neho guľky veľkosti jablka. Potom ich vložte do formy vystlanej papierom na pečenie. Potrite vajíčkom. Pečte pri teplote 180 °C, kým rožky nie sú zlatisté. Potrite ich prelisovaným cesnakom a posypte obľúbenými bylinkami alebo ich potrite maslom.

Ak máte hmoždír, môžete vyskúšať aj zmes korenín a cesnaku, ktorú potom natriete na žemle. V kuchyni to bude nádherne voňať! Ak nemáte tĺčik, použite mixér a do zmesi pridajte lyžičku olivového oleja.

Zdieľajte tento úžasný recept s priateľmi a rodinou!

You Might Also Like