Moja mama má korene v Maďarsku a recept na langoše má po svojej babičke. Vyskúšala som už aj veľa iných receptov, ale musím povedať, že s týmto sa nedajú porovnať.
Tieto langoše sú jednoducho bezkonkurenčné!
Ingrediencie:
500 g hladkej múky
2 lyžičky soli
100 ml mlieka
100 ml kyslej smotany
1 vajce
Na kvások:
½ kocky čerstvého droždia
100 ml vlažného mlieka
½ lyžičky cukru
Postup:
Najskôr si pripravíme kvások – v mlieku rozdrvíme droždie, pridáme cukor a počkáme, než vyjde kvások.
V samostatnej miske zmiešame múku, soľ, vajcia, zvyšné mlieko a aj kvások. Vypracujeme hladké cesto.
Cesto vložíme do chladničky, kde bude pomaly kysnúť – necháme kysnúť ideálne celú noc – potom sú langoše najlepší.
Z cesta odoberáme menšie kúsky, ktoré rukami natiahneme na čo najtenšie placky.
Smažíme v rozpálenom oleji dozlata – langoše sú hotové raz dva, je potrebné na ne dávať pozor, aby sa nespálili.
Podávame potreté cesnakom, so smotanou, syrom alebo kečupom.
Prajeme vám dobrú chuť.