Vyskúšajte náš nový recept, unikátnu kombináciu zemiakov, zeleniny a šťavnatého mäsa

Zdieľať článok na

Ak nestíhate vyvárať dlhé obedy a chcete mať varenie rýchlo za sebou, pripravte si tento rýchly a výdatný pokrm.

Ingrediencie:
½ kg zemiakov
4 PL oleja
50dkg mletého mäsa
20dkg cibul
40dkg paradajok
2PL paradajkového pretlaku
80dkg čínskej kapusty
Cesnak
Majoránka
Mletá pálivá paprika
Rasca
Soľ
Korenie

Postup:
1. Zemiaky očistite, v celku uvarte a po vychladnutí nakrájajte na kolieska.
2. Cibuľu očistite a nakrájajte na kocky, kapustu rovnako umyte, nakrájajte. Paradajky sparte, očistite od šupky a nakrájajte. Cesnak olúpte a prelisujte.
3. Na rozpálenom oleji poduste cibuľu, pridajte mäso, kapustu, cesnak, paradajky a paradajkový pretlak.

4. Všetko premiešajte a varte približne 15 minút.
5. Dochuťte paprikou, majoránkou a rascou. Nezabudnite posoliť.
6. Zmes nechajte chvíľu vychladnúť, medzitým vymastite zapekaciu misu, dajte do nej polovičku zemiakov, zmes a prikryte zvyškom zemiakov. Na vrch môžete dať plátky masla a prikryte. Následne pečte  pri teplote 180°C 20 minút.

Ingrediencie vy mali pokryť porcie pre šesť osôb. Po dopečení môžete ľubovoľne dozdobiť. Prajeme dobrú chuť.

ZDROJsmaczny.pl


Zdieľať článok na

You Might Also Like