Výnimočný recept na pirohy, ktorý vás presvedčí, že domáce je predsa len najlepšie!

Nadýchané a jemné pirohy sú skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú pripraviť rýchle a chutné jedlo s rôznymi plnkami. Môžete ich pripraviť s rôznymi náplňami, ako napríklad zemiakovou, ryžou a vajíčkom, tvarohom, mletým mäsom, hubami alebo pečeňovou paštétou.

Ingrediencie:

  • 200 ml vriacej vody a 200 ml teplého mlieka
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1,5 čajová lyžička soli
  • 10 g droždia
  • 100 g rozpusteného masla
  • 700 g múky
  • 5 uvarených zemiakov
  • 1 smažená cibuľa
  • bylinky podľa chuti

Postup:

  1. V malom množstve teplého mlieka rozpustíme cukor a droždie.
  2. Keď sa zmes začne peniť, pridáme vriacu vodu a zvyšok mlieka, pridáme soľ, rozpustené maslo a premiešame.
  3. Postupne pridáme preosiatu múku a vypracujeme mäkké a pružné cesto.
  4. Nepoužívajte príliš veľa múky, radšej dôkladne premiešajte, aby ste nedostali príliš tuhú zmes.
  5. Zakryjeme cesto a dáme ho na 1 – 1,5 hodiny do teplého miesta.
  6. Uvarené zemiaky pretlačíme cez pasírku s kúskom masla, pridáme osmaženú cibuľu a podľa chuti bylinky. Necháme vychladnúť.
  7. Tvarujeme pirohy, potrieme stôl a ruky rastlinným olejom, aby sa cesto nelepilo na ruky.
  8. Osmažíme ich na rastlinnom oleji alebo upečieme v rúre pri 180 stupňoch.

Pirohy budú veľmi mäkké, nadýchané, s jemným, pružným cestom, ktoré sa hodí pre akúkoľvek náplň.

zdroj text+obrázok:: souspark.ru

You Might Also Like