Veľmi obľúbený šalát je práve tento s názvom „gyros“. Je jednoduchý, rýchly na prípravu a každému zahrá na chuťové bunky. Pokiaľ ho raz vyskúšate, okamžite si ho zamilujete a pripravíte ho na každú rodinnú oslavu, či posedenie s priateľmi.
Budete potrebovať:
2-3 kuracie prsia marinované v omáčke gyros (2 PL olivového oleja a 1 lyžičku korenia gyros)
7 nakladaných uhoriek pokrájaných na kolieska
1 menšia cibuľa (môže byť aj sladšia jarná cibuľka)
1 plechovka kukurice
1 malá majonéza
kečup
2 strúčiky cesnaku
polovica nasekané čínskej kapusty
1 malý biely jogurt (nemusí byť)
Postup:
Najprv si umyjeme a nakrájame kuracie prsia a vložíme ich do gyros marinády. Necháme ich v chladničke marinovať približne 2 hodiny a potom ich len ľahko orestujeme na panvici.
Majonézu si zmiešame s prelisovaným cesnakom a uhorky s cibuľou nakrájame nadrobno. K majonéze môžeme ešte pridať biely jogurt. Na tento šalát budete potrebovať jednu veľkú priehľadnú misku, aby šalát vyzeral efektne a boli všetky vrstvy viditeľné. Postupne začíname vrstviť.
Na spodok dáme mäso, naň nakrájanú cibuľku, ktorú potrieme polovicou majonézy. Na to porozkladáme uhorky a na vrch dáme kečup. Ďalšia vrstva je kukurica a potom opäť druhá polovica majonézy. Posledná vrstva je čínska kapusta. Čínsku kapustu môžete pokvapkať výpekom z mäska. Dobrú chuť.