Vynikajúci obed s mletým mäsom z jedného pekáča pre „lenivé“ gazdinky

Zdieľať článok na

Ďalší skvelý tip na chutný obed z jedného pekáča. Nemusíte špiniť veľa kuchynských misiek, hrncov ani kuchynských pomôcok.

Stačí, keď si všetky suroviny nakrájate, nastrúhate, navrstvíme na seba na pekáč a dáte zapiecť. Dokonca navrstvené mäso môžete použiť aj do žemlí a pripravte si tak chutný domáci hamburger.

Potrebujeme:
500 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)
3 vajíčka
2 cibule
2 stredne veľké zemiaky
100 g tvrdého syra
soľ a korenie
majonéza

Postup:
1)
 Pripravíme si plech na pečenie, vymažeme ho olejom alebo maslom.

2) Mleté mäso rozdelíme na 5 častí (alebo menej alebo viac, podľa toho koľko porcií chcete mať). Osolíme a okoreníme.

3) Cibuľu nakrájame na drobno a navrstvíme na každý kúsok mäsa.

4) Na cibuľu navrstvíme vajíčka, ktoré sme uvarili a nastrúhala na hrubom strúhadle. Na vajíčka položíme na hrubom strúhadle nastrúhané surové zemiaky.

5) Posledná vrstva je nastrúhaný tvrdý syr. Na syr navrstvíme jednu lyžicu majonézy a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Záleží však na hrúbke mäsa

zdroj: primanatura.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like