Pripravte si domáce šišky podľa tohto jednoduchého a praktického receptu, ktorý vás určite očarí svojou jednoduchosťou a výsledkom. Navodí vám úsmev na tvári a zaručene získate uznanie od vašej rodiny či priateľov. Takéto šišky ste určite ešte nerobili!
Recept na šišky:
Ingrediencie:
- 240 g hladkej múky
- 300 ml vody
- štipka soli
- 1 lyžička suchého droždia
- slnečnicový olej na vyprážanie
- 3-4 lyžice práškového cukru
- 1/2 lyžičky škorice
- čokoláda na polevu (biela a mliečna)
Postup:
- Do plastového vrecka so zipsom pridáme droždie, soľ a teplú vodu. Vrecko zavrieme a pretrepeme, kým sa droždie nerozpustí.
- Pridáme múku a cesto vo vrecku dôkladne premiešame. Vrecko zatvoríme, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 40-45 minút.
- Po nakysnutí cesto z kraja vrecka stiahneme a na spodnej časti vrecka urobíme malý otvor (ako u zdobiacich vreciek).
- Na sporák umiestnime hrniec s olejom a zohrejeme ho na strednom stupni. Cesto z vrecka opatrne vytláčame a pomocou špajle alebo vidličky odtrhávame kúsky do horúceho oleja.
- Smažíme šišky dozlatista a potom ich vyberieme na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
- V druhom plastovom vrecku zmiešame práškový cukor a škoricu. V zmesi obalíme vypražené šišky a poukladáme ich na servírovací tanier.
- Rozpustíme bielu a mliečnu čokoládu a šišky nimi polejeme. Necháme zatvrdnúť a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Jednoduché Rýchle a Chutné