Famózne zapekané bravčové mäso s lahodným šalátom: Chutná večera pre celú rodinu, tajomstvo výnimočnej chuti spočíva v kombinácii ingrediencií!
Čo budete potrebovať:
Pre zapekané bravčové mäso:
- 800 g bravčového mäsa
- 2 zemiaky
- 3 nakladané uhorky
- 1 cibuľu
- 200 g slaniny
Pre omáčku:
- 400 g jogurtu
- 200 g paradajkovej omáčky
- 1 ČL soli
- 1 ČL čierneho korenia
- 1 ČL sušenej bazalky
- 200 g tvrdého syra
Pre šalát:
- 1 uhorku
- 2 paradajky
- 1 papriku
- 100 g konzervovanej fazule
- 100 g konzervovanej kukurice
- soľ
- čierne korenie
- šťavu z 1/2 citróna
- 1-2 lyžice olivového oleja
Postup:
- Začnite tým, že mäso nakrájate na menšie kúsky a umiestnite ho do pekáča.
- Následne nakrájajte zemiaky, nakladané uhorky, cibuľu a slaninu a pridajte ich do pekáča s mäsom. Zmiešajte všetko rukou, aby sa ingrediencie premiešali.
- V miske zmiešajte jogurt, paradajkovú omáčku, soľ, čierne korenie a bazalku. Keď je zmes pripravená, prelejte ju cez mäso a ostatné ingrediencie v pekáči a rozotrite rovnomerne.
- Posypte vrch zmesi nadrobno nakrájaným syrom a vložte pekáč do rúry predhriatej na 180°C. Pečte 60 minút.
- Medzitým si pripravte šalát. V miske skombinujte nakrájanú uhorku, paradajky, papriku, fazuľu, kukuricu, soľ a čierne korenie.
- Následne zálievku zo šťavy polovice citróna a olivového oleja prelejte cez zeleninu a dôkladne premiešajte.
- Keď je mäso upečené, podávajte ho spolu so šalátom.
Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Rýchle chutné