Vynikajúce zapekané bravčové mäso so zemiakmi a chrumkavým šalátom: Rýchle a jednoduché riešenie pre šťastné brušká!

Famózne zapekané bravčové mäso s lahodným šalátom: Chutná večera pre celú rodinu, tajomstvo výnimočnej chuti spočíva v kombinácii ingrediencií!

Čo budete potrebovať:

Pre zapekané bravčové mäso:

  • 800 g bravčového mäsa
  • 2 zemiaky
  • 3 nakladané uhorky
  • 1 cibuľu
  • 200 g slaniny

Pre omáčku:

  • 400 g jogurtu
  • 200 g paradajkovej omáčky
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL čierneho korenia
  • 1 ČL sušenej bazalky
  • 200 g tvrdého syra

Pre šalát:

  • 1 uhorku
  • 2 paradajky
  • 1 papriku
  • 100 g konzervovanej fazule
  • 100 g konzervovanej kukurice
  • soľ
  • čierne korenie
  • šťavu z 1/2 citróna
  • 1-2 lyžice olivového oleja

Postup:

  1. Začnite tým, že mäso nakrájate na menšie kúsky a umiestnite ho do pekáča.
  2. Následne nakrájajte zemiaky, nakladané uhorky, cibuľu a slaninu a pridajte ich do pekáča s mäsom. Zmiešajte všetko rukou, aby sa ingrediencie premiešali.
  3. V miske zmiešajte jogurt, paradajkovú omáčku, soľ, čierne korenie a bazalku. Keď je zmes pripravená, prelejte ju cez mäso a ostatné ingrediencie v pekáči a rozotrite rovnomerne.
  4. Posypte vrch zmesi nadrobno nakrájaným syrom a vložte pekáč do rúry predhriatej na 180°C. Pečte 60 minút.
  5. Medzitým si pripravte šalát. V miske skombinujte nakrájanú uhorku, paradajky, papriku, fazuľu, kukuricu, soľ a čierne korenie.
  6. Následne zálievku zo šťavy polovice citróna a olivového oleja prelejte cez zeleninu a dôkladne premiešajte.
  7. Keď je mäso upečené, podávajte ho spolu so šalátom.

Dobrú chuť!

Videorecept: 

zdroj: Rýchle chutné

You Might Also Like