Vynikajúce tenké chlebové placky: Doma ich pripravujem každé ráno, u nás doma sa ich nevieme dojesť!

Pripravte si tieto jemné a ultra tenké chlebové placky len z troch ingrediencií. Ideálne riešenie na rýchly obed alebo večeru. Stačí ich len náležite naplniť a môžete sa pustiť do lahodného jedla.

 

Ingrediencie:

  • 2 šálky mlieka (400 ml)
  • 1 ČL soli
  • 3,5 – 4 šálky hladkej múky (500 g)

Na potretie:

  • 100 ml oleja

Postup:

  1. Nalejte mlieko do misy, pridajte soľ a postupne vmiešajte múku.
  2. Spracujte cesto do hladkej konzistencie, ktorá sa nelepí na ruky.
  3. Premiestnite cesto na pracovnú plochu a rozdeľte ho na dve časti.
  4. Z každej časti vyšúľajte hrubší valček a rozkrojte na niekoľko rovnakých kúskov.
  5. Každý kúsok vygúľajte a jemne vyvaľkajte na malú placku.
  6. Navrstvite dve placky na seba, pričom medzi nimi potrite olejom.
  7. Pridajte ďalšie dve placky a potom ešte dve, takže na jednej kôpke budete mať 6 placiek.
  8. Vyvaľkajte celú kôpku na jednu veľkú placku.
  9. Opečte placky na suchej panvici a keď sa začnú tvoriť bublinky, otočte ich na druhú stranu.
  10. Teraz rozdelte jednotlivé placky na pôvodné časti. Budú nádherne tenké a jemné.
  11. Naplňte placky podľa vlastnej chuti a servírujte.

 

Nasledujte recept zo YouTube a určite vám placky vyjdú na jednotku!

https://youtu.be/a–Uk3f8VkA

zdroj: Zelihanın Tatlı tuzlu tarifleri

You Might Also Like