Tatárska omáčka pochádza z francúzskej kuchyne, dnes je veľmi obľúbená kvôli jej vynikajúcej chuti a ľahkej príprave. Je ideálna k rybe, mäsu, morským plodom a dokonca zelenine, pretože táto omáčka je majstrovským dielom najjednoduchšieho jedla. Existuje niekoľko spôsobov, ako vytvoriť klasický recept, ktorý máme dnes.
Zloženie:
2 varené vajcia
2 surové žĺtky
1 lyžička olivového oleja
1 lyžica cibule nakrájanej na drobno
50 g nakladané uhorky
1 lyžička horčice
120 g kyslej smotany
1/2 citróna
zelený kôpor
soľ
paprika podľa chuti
Príprava:
Očistite varené vajíčka a vložte žĺtky do samostatnej misy, pridajte žĺtok surových vajec a horčicu, dobre premiešajte. Pokračujte v pomalom nalievaní olivového oleja a pomaly pridávajte nakrájanú nakladanú uhorku, kôpor, vaječné bielky a cibuľu. Po dobrom premiešaní pridajte kysnutej smotany za miešania. Na konci pridajte polovicu citrónovej šťavy a znovu ju miešajte. Podávajte v malých miskách, neuchovávajte v chladničke dlhšie ako dva dni.
ZDROJ: bidista.com