Vylepšila som klasický langoš týmito ingredienciami a teraz som ho doma nevieme dojesť

Zdieľať článok na

Výborný tip pre milovníkov langošov. Skúste ich spojiť so šťavnatou zeleninou – cuketou. Je to vyhlásená dobrota a ako som už povedala, inak langoše už nerobím.

Ingredience:
200 g hladkej preosiatej múky
150 g mladých cukiet
15 g kvasníc
¼ lyžičky jedlej sódy
1 téglik – 150 g bieleho smotanového jogurtu
½ tégliku teplého mlieka
soľ a štipka cukru

postup:

1) Cuketu olúpeme, nastrúhame a osolíme. Dáme do sitka a necháme vypotiť.

2) V mlieku rozdrobíme kvasnice/droždie / a pridáme aj cukor. Ostatné prísady zmiešame v miske a pridáme aj cuketu, z ktorej sme vytlačili čo najviac šťavy.

3) Potom pridáme kvások a vypracujeme hladké, jednotné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.

4) Potom z cesta odoberieme lyžičkou menšiu časť a na posypanej doske ju vytvarujeme do tvaru langoša.

5) Takto pokračujeme aj so zbytkom cesta.

6) Smažíme na oleji tak, ako klasické langoše a podáváme s oblohou podľa chuti.

Dobrú chuť!

zdroj: ezy.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like