Výborný recept na plnenú papriku, ktorú ma naučila moja svokra. Manžel sa jej nevie dojesť!

Spread the love

Suroviny:

3 veľké hrubšie papriky,
150 g kuracieho mäsa (rezne),
6 stredne veľkých šampiňónov,
trochu nastrúhaného syra, soľ,
korenie,
suroviny na smotanovú omáčku:
180 ml smotany na varenie,
50 ml mlieka,
výpek – šťava z mäsa a šampiňónov,
1 vrchovatá lyžička hladkej múky,
mletá sladká červená paprika,
soľ.

Postup prípravy:

1) Papriky rozrežeme na polovice,
2) Odstránime jadierka,
3) Jemne opláchneme, utrieme.
4) Na oleji osmažíme na malé kúsky nakrájané mäso, následne pridáme na malé kúsky nakrájané olúpané šampiňóny, premiešame a osmažíme.
5) Na koniec pridáme soľ a korenie.
6) Každú polovičku papriky naplníme bez výpeku, šťavy, zmesí.
7) Takto naplnené papriky naukladáme vedľa seba na olejom vymastený plech a pridáme trochu vody.
8) Prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry, približne na 30 minút, pri teplote 160 stupňov.
9) Tesne pred koncom pečenia, dáme alobal bokom a papriky posypeme nastrúhaným syrom a necháme zapiecť 1 – 2 minúty.

1) Výpek, šťavu necháme zahriať na panvici a následne k výpeku prilejeme smotanu zmiešanú s mliekom, dobre premiešame a necháme na miernom ohni zovrieť.
2) Do misky odoberieme trochu s omáčky a primiešame hladkú múku.
3) Túto zmes prilejeme opatrne, za stáleho miešania k omáčke. 4) Premiešame a necháme chvíľu povariť. 5) Na koniec pridáme podľa potreby soľ a mletú sladkú červenú papriku.

Jedlo môžeme podávať s ryžou alebo zemiakmi.

 

 

 

You Might Also Like