Výborné syrové slimáky pripravené okamžite – také chutné, že sa ich nebudete môcť dojesť!

Spread the love

Krehké a voňavé syrové slimáky sú báječným slaným pečivom, ktoré sa hodí na akúkoľvek príležitosť. Jemnučké vo vnútri a chrumkavé na povrchu – kto by si túto kombináciu nezamiloval? Tieto syrové slimáky sú dôkazom, že chutné cesto sa dá upiecť aj bez vajec. Vyskúšajte si ich pripraviť podľa nasledujúceho receptu a garantujeme vám, že si ich viac v obchode nekúpite. 

 

Ak nepatríte k zarytým „cukroholikom“ alebo len máte chuť na niečo slané, tieto syrové slimáky sú tou najlepšou voľbou. Možno by ste ich však mali pripraviť z dvojitej dávky, pretože sa vždy bleskurýchle minú.

Budeme potrebovať:

Cesto:

800 g hladkej múky

1 dl slnečnicového oleja

1 čl cukru

1/2 l teplého mlieka

50 g droždia

Náplň:

250 g mäkkého masla

3 žĺtky

1 polievková lyžica soli

Na posypanie:

1 vajce

200 g tvrdého syra

rasca (podľa chuti)

 

Postup:

Do misy si vylejeme trochu z pripraveného mlieka. Mlieko by malo byť mierne teplé. Rozdrobíme doň droždie a pridáme čajovú lyžičku cukru. Z pripravenej múky odoberieme jednu lyžicu a pridáme k mlieku s droždím. Všetko zamiešame a necháme kysnúť.

K pripravenej múke pridáme štipku soli a zamiešame. Pridáme zvyšok mlieka a olej a všetko dobre premiešame. Následne pridáme kvások a začneme miesiť cesto. Následne ho môžeme rozdeliť na štyri časti a necháme znova kysnúť.

Medzitým si pripravíme náplň, ktorá robí toto cesto jemnejším. Do mäkkého masla pridáme 3 žĺtky a lyžicu soli a poriadne vymiešame. Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme a maslovú náplň naň rovnomerne rozotrieme.

Keď je náplň rozotrená, celé cesto začneme stáčať ako závin. Následne ho krájame na kúsky, ktoré predstavujú jednotlivé slimáky. každý kúsok teraz potrieme vajíčkom a posypeme strúhaným syrom a trochou rasce.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 25 až 30 minút, pokiaľ nie sú slimáky krásne zlatisté.

 

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: nosalty.hu

You Might Also Like