Suroviny:
Piškóta:
- 5 vajec
- 3 lyžice práškového cukru
- 2 lyžice oleja
- 2-3 lyžice horúcej vody
- 5 lyžíc polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 0,5 prášku do pečiva
- marmeláda na potretie
Krém:
- 750 ml mlieka
- 3 vanilkové pudingy (najradšej používam od Dr.Oetkera-je hustý)
- 200 ml vaječného koňaku
- 250 g masla
- 3 lyžice práškového cukru
Parížska šľahačka:
- 2x najlepšie 40% šľahačka-drží tvar niekoľko dní (alebo rastlinná šľahačka Cremefine na šľahanie)
- 1 lyžica cukru
- 2 lyžice kakaa
Postup:
Žĺtky vyšľahať s cukrom, pridať horúcu vodu, olej, premiešať, ľahko vmiešať ušľahaný sneh z bielkov a nakoniec a cez sitko múku, kakao a prášok do pečiva.
Piškótu upečieme na normálnom plechu (30x40cm). Po vychladnutí potrieme lekvárom (zabráni vsakovaniu vlhkosti do piškótu zhora).
Pripravíme si krém: Z mlieka a pudink.prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešame vaječný koňak a premiešame (cukor do pudingu nie je potrebné, koňak je sladký).
Necháme vychladnúť. Medzitým rozšľaháme maslo s cukrom a po častiach pridávame vychladnutý puding a šľaháme krém dobiela.
Krém nanesieme na piškótu, potretý marmeládou a nakoniec navrstvíme vyšľahanú šľahačku s cukrom a kakaom (výhoda 40% šľahačky alebo rastlinné Cremefine je v tom, že šľaháme všetko dohromady a máme hneď Parížsku šľahačku. Pokiaľ ju nezoženiete, tak uvediete do varu večer normálne šľahačku s cukrom a kakaom a dáte vychladnúť a cez noc najlepšie do chladničky. Druhý deň vyšľaháte)
Ozdobíme podľa fantázie …