Budeme potrebovať:
500 g – gaštánové pyré
cca 54 čerešňí
250 g – mascarpone
4 lyžice – práškový cukor
3 lyžice – rum (1 do gaštanového krému, 2 do mlieka na namáčanie)
400 ml – smotana na šľahanie
2 balíčky – stužovač šľahačky
100 ml – mlieko
20 ks – dlhé piškóty
Postup:
1.
Gaštanové pyré, 2 lyžice práškového cukru, lyžicu rumu, 4 lyžice smotany na šľahanie a mascarpone vymiešame mixérom do peny.
2.
Piškóty namáčame v mlieku do ktorého dáme 2 lyžice rumu. Piškóty naukladáme na dno formy (22 x 30 cm).
3.
Gaštanový krém dáme na piškóty a poukladáme vykôstkované čerešne.
4.
Zvyšnú smotanu, 2 lyžice cukru a stužovače šľahačky rozrobíme podľa návodu na obale. Hmotu dáme na gaštanový krém s čerešňami a celé to dáme vychladiť na 2 hodiny. Šľahačku môžeme navrstviť cukrárskym vreckom, vyzerá to krajšie. Ozdobíme čerešňami a lístkami mäty.