Všetko z jedného pekáča. A obed alebo rýchla večer je hotová!

Spread the love

Potrebujeme:

  • 4ks kuracích stehien
  • 1kg zemiakov
  • 4ks strednej veľkej cibule
  • 5 polievkových lyžíc oleja
  • 1dl bieleho vína
  • Koreniny
  • 3 lyžičky soli

 

Postup práce:

  1. Najskôr si opláchneme a osušíme kuracie stehná.
  2. Olej nalejeme do misky, pridáme korenie a soľ. Vytvoríme marinádu, ktorou potrieme kuracie stehná z každej strany.
  3. Následne ich vložíme do sklenenej misky a dáme na aspoň 1 hodinku odpočívať do chladničky.
  4. Kým kuracie stehná odpočívajú v chlade, pripravíme si zeleninu. Cibuľku nakrájame na krúžky a rozprestrieme ju na dno pekáča.
  5. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtinky. Potom ich umiestnime do pekáča na cibuľku.
  6. Kuracie mäso po hodinke vyberieme z chladničky a poukladáme na pripravený pekáč.
  7. Do pekáča nalejeme asi polovicu pripraveného bieleho vína.
  8. Pekáč zakryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 250°C.
  9. Pečieme asi hodinu.
  10. Po uplynutí hodiny odbalíme pekáč z alobalu a nalejeme zbytok bieleho vína.
  11. Pekáč vrátime do rúry už bez alobalu a pečieme ďalej, až kým nebude koža na kuracích stehnách chrumkavá. Potrvá to približne 30minút, ale v tomto čase už jedlo radšej sledujte priebežne.

Dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like