Všetci ospevujú tieto rozmačkané zemiaky pečené so syrom a cesnakom: Skúsila som ich pripraviť k obedu a za 2 hodiny som piekla druhú várku, sú fantastické!

Perfektný nápad zo zemiakov a syra. Pečené roztlačené zemiaky so syrom a cesnakom, sú naozaj fantastické – ako príloha i hlavné jedlo.

Potrebujeme (pre 4 osoby):

500 g zemiaky
1 vajíčko
4 lyžice najemno nastrúhaného syra
100 g salámy nakrájanej najemno
100 g mozzarelly – nastrúhanej
soľ podľa chuti
2 strúčiky cesnaku – roztlačené
petržlen podľa potreby
bazalka
trocha oleja

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, potom scedíme, olúpeme a roztlačíme. Keď vychladnú, pridáme salámu, oba druhy syra, cesnak, vajcia, petržlenovú vňať i bazalku. Rukami – ktoré sme si trochu namastili olejom tvarujeme z masy niečo ako karbonátky, ktoré môžeme jemne roztlačiť. Uložíme do vymastenej misy a dáme piecť do vyhriatej rúry- pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút – alebo kým povrch fašíriek nie je zlatistý.

Želáme vám dobrú chuť!

You Might Also Like