Vrstvený Čína šalát – vynikajúci ľahký obed alebo večera, ktorý zasýti celú rodinu.

Spread the love

„Na šaláte sme si skutočne pochutili, manžel je veľký „mäsožravec“, ale tento šalát zjedol skoro sám.“

Budeme potrebovať:

Suroviny na šalát:

2 ks kuracích pŕs
1 lyžica korenia na čínu
2 lyžice oleja
štipka soli
1 ks ľadový šalát (alebo čínska kapusta)
2 ks paradajky
1 ks paprika
1 plechovka kukurice
3 ks jarná cibuľa

Dresingy:

200 g kyslej smotany
100 ml majonézy
3 strúčiky cesnaku
1 lyžička kari korenia
1 lyžica nasekanej pažítky
štipka čierneho korenia a soli

Postup:

1.

Mäso nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Necháme vychladnúť.

2.

Pripravíme si dresingy: smotanu zmiešanú s majonézou rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej misky pridáme karí, korenie a soľ a do druhej pažítku, prelisovaný cesnak, korenie a soľ.

3.

Šalát natrháme na kúsky, paradajky, papriku a cibuľku pokrájame. A začíname vrstviť: ľadový šalát – paradajky – cesnakový dresing – mäso – cibuľku – papriku – kari dresing – kukuricu – ľadový šalát.

You Might Also Like