Vrstvený Čína šalát – vynikajúci ľahký obed alebo večera, ktorý si moja návšteva nevie vynachváliť.

Spread the love

“Na šaláte sme si skutočne pochutili, manžel je veľký “mäsožravec”, ale tento šalát zjedol skoro sám.”

Budeme potrebovať:

Suroviny na šalát:

2 ks kuracích pŕs
1 lyžica korenia na čínu
2 lyžice oleja
štipka soli
1 ks ľadový šalát (alebo čínska kapusta)
2 ks paradajky
1 ks paprika
1 plechovka kukurice
3 ks jarná cibuľa

Dresingy:

200 g kyslej smotany
100 ml majonézy
3 strúčiky cesnaku
1 lyžička kari korenia
1 lyžica nasekanej pažítky
štipka čierneho korenia a soli

Postup:

1.

Mäso nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Necháme vychladnúť.

2.

Pripravíme si dresingy: smotanu zmiešanú s majonézou rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej misky pridáme karí, korenie a soľ a do druhej pažítku, prelisovaný cesnak, korenie a soľ.

3.

Šalát natrháme na kúsky, paradajky, papriku a cibuľku pokrájame. A začíname vrstviť: ľadový šalát – paradajky – cesnakový dresing – mäso – cibuľku – papriku – kari dresing – kukuricu – ľadový šalát.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like