Voňavé pečené buchty ako od babičky: Rozvoňajú celý dom a uspokoja chuťové poháriky celej rodiny a možno aj susedov!

Predstavujeme vám výnimočný recept na domáce pečené buchty podľa receptu z youtube kanála Dá sa to aj doma.

Rozvoňajú vám celý dom a zaručene potešia vaše chuťové poháriky. Tieto buchty môžete naplniť makovou, tvarohovou alebo lekvárovou plnkou a sú skvelé k čaju alebo káve. Zážitok z ich chuti vás na chvíľu vráti späť do detstva!

Ingrediencie:

  • 1 kg polohrubej múky
  • kvások zo 42 g čerstvého droždia, vody a 1 ČL kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 10 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL soli
  • 1 dl rastlinného oleja
  • 4 dl vlažnej vody

Na makovú plnku:

  • mletý mak
  • práškový cukor
  • trochu citrónovej šťavy
  • trochu mlieka

Na tvarohovú plnku:

  • 250 g tvarohu
  • hrsť sušených hrozienok
  • 3 PL práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • citrónová kôra z 1 bio citróna

Iné:

  • ľubovoľný džem podľa chuti

Postup:

  1. Múku preosejeme do misy a pridáme pripravený kvások (z vody, droždia a cukru). Následne pridáme vajce, cukor, soľ, olej a vlažnú vodu. Cesto dôkladne vypracujeme rukou.
  2. Miesime, kým cesto nie je kompaktné a vláčne. Cesto na vrchu poprášime múkou a necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu.
  3. Pekáč vymastíme olejom a pracovnú dosku posypeme múkou. Cesto preložíme na dosku a vyvaľkáme.
  4. Narežeme cesto na rovnaké kúsky a navrstvíme na nich plnku podľa chuti (makovú, tvarohovú alebo lekvárovú).
  5. Buchty ukladáme natesno vedľa seba do vymasteného pekáča a potrieme olejom. Necháme ich podkysnúť ešte 10 minút a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 30 minút.
  6. Hotové buchty posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Video recept:

zdroj: Dá sa to aj doma

You Might Also Like