Vojvodská zemiaková rolka so syrom, plnená mletým mäsom a cibuľou!

Spread the love

V dnešnom recepte si ukážeme zemiakovú rolku plnenú mletým mäsom, ktorú si zamilujete Vy aj celá Vaša rodina. Ide o pochúťku, ktorá pokojne môže byť ako na záhradnú párty, tak aj na každom slávnostnejšom stole.

Potrebujeme:

600 g zemiakov
huby
3 šálky mlieka
3 vajcia
1 hrnček múky
soľ
korenie
50 g masla
500 g mletého mäsa
1 cibuľa
150 g smotanového syra
bylinky

Postup:

  1. Zemiaky uvarte. Jemne nakrájanú cibuľu osmažte, pridajte mäso, huby a usmažte.
  2. Zemiaky sceďte a zmiešajte so soľou, maslom a mliekom. Miešajte mixérom. Pridajte múku, korenie a vajce a dobre premiešajte. Nakoniec pridajte smotanový syr.
  3. Na papier na pečenie namazaný maslom rozotrite časť pyré a naplňte zmesou získanou z mletého mäsa a cibule.
  4. Zrolujte a vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečte po dobu 15 minút alebo do zlatohneda.  Dobrú chuť! 

 

zdroj:  bucatarianoastra. online

You Might Also Like