Vláčne croissanty plnené lekvárom – pripravené zo základných surovín!

Spread the love

Dnes Vám predstavíme recept na famózny croissanty, ktoré sú jemné, vláčne a zostávajú čerstvé po veľa dlhú dobu. Príprava týchto croissantov, pripravených na masti, Vám nezaberie viac, ako pol hodiny.Pripravte si croissanty s marmeládou podľa nášho fantastického receptu ešte dnes.

Potrebujeme:

140 g masla
60 g masti
400 g múky/ hladká
100 g smotany
100 ml mlieka
2 vajcia
1 lyžica citrónovej šťavy
100 g cukru

Postup:

  1. Vložte masť a maslo na hodinu a pol do mrazničky. Po 1,5 hodine vyberte ingrediencie z mrazničky a nakrájajte na malé kocky. Zmiešajte s múkou,  kým sa všetky prísady nezapracujú do jednotnej zmesi.
  2. V samostatnej miske zmiešajte mlieko, smotanu, žĺtky, cukor a citrónovú šťavu.
  3. Do zmesi pridajte cesto získané z múky a intenzívne miešajte, kým nevznikne hladké, a jednoliate cesto.
  4. Keď je cesto hotové, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte hodinu v chlade.
  5. Po hodine vyberte cesto z chladničky, položte ho na múkou posypanú pracovnú plochu, a rozdeľte na 6 rovnakých častí.
  6. Každý kus cesta sa pomocou valčeka roztiahnite do kruhu. Každý kruh je rozdelený na 12 rovnakých trojuholníkov.
  7. Do stredu každého kusu dajte čajovú lyžičku svojho obľúbeného džemu a zrolujte croissanty.
  8. Veľký plech vyložte papierom na pečenie, vložte do neho croissanty, vzdialené od seba niekoľko cm, a plech vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.
  9. Pečte asi 20 minút. Posypte nakoniec práškovým cukrom, alebo orechmi. Dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, vaši priatelia si ho určite zamilujú

Zdroj: bucatarianoastra.online

You Might Also Like