Viedenský jablčný koláč so smotanovým krémom: Nedá sa porovnať s ničím, čo som doposiaľ piekla, tento je naozaj neprekonateľný!

Pokiaľ holdujete dezertom a zákuskom, je toto recept presne pre vás! Doba sa mení, ale ja stále pečiem jablčné koláče! Pretože ich jednoducho milujem!

Potrebujeme:

Na cesto:

125 g masla alebo margarínu na pečenie

3 vajcia

200 g múky

1 štipka soli

125 g práškového cukru

1 vrecúško vanilkového cukru

3 čajová lyžička kypriaceho prášku

3 čajová lyžička smotany na šľahanie

600 g jabĺk

50 ml citrónovej šťavy

Na zálievku:

200 g smotany na varenie

2 vajcia

75 g krupicového cukru

1 polievková lyžica práškového cukru

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175⁰C.
2. Maslo, soľ, cukor a vanilkový cukor starostlivo rozotrieme v mise.
3. Pridáme do misy jedno vajce.
4. Múku preosejeme s práškom do pečiva.
5. Múku a smotanu na šľahanie postupne zapracujeme do zmesi s vajcom.
6. Vymastíme plech tukom alebo slnečnicovým olejom, vzniknuté cesto naň preložíme a povrch uhladíme.
7. Jablká zbavíme šupky, nakrájame na štvrťky a vykrojíme jadrovník.
8. Nakrájané jablká pokvapkáme citrónovou šťavou a jemne ich zatlačíme do povrchu cesta. Pečieme v rúre 12 min.
9. Príprava zálievky: zmiešame smotanu na varenie, vajcia, cukor.
10. Vytiahneme plech s koláčom von z rúry a polejeme ho zálievkou. Vrátime plech do rúry a pečieme ešte 50 min.
11. Hotový koláč vytiahneme z rúry a necháme ho málinko vychladnúť.
12. Koláč preložíme na tanier a posypeme práškovým cukrom.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like