Výborný nápad na prílohu alebo hlavné jedlo, ktoré si pripravíte rýchlo a skutočne jednoducho.
Tajomstvo spočíva v správnej kombinácii surovín, ktorých výsledkom je jedno perfektné jedlo, ktoré hravo nahradí aj hlavný chod. Zálievka pozostáva z kombinácie slaniny, masla a šľahačky.
Čo budeme potrebovať:
- 500 g zemiakov
- 150 g slaniny nakrájanej nadrobno
- 1 veľká cibuľa
Na zálievku:
- 100 ml smotany na šľahanie (prípadne smotany na varenie)
- petržlenová vňať
- Kúsok masla (asi 1-2 lyžičky)
- 1 lyžička horčice podľa chuti
Postup:
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka v slanej vode.
Slaninu orestujeme na panvici, potom pridáme cibuľu a keď chytí zlatú farbu, vmiešame kúsok masla.
Zemiaky scedíme, pridáme na panvicu sa špekovocibulkovou zmesou a primiešame aj smotanu.
Necháme chvíľu povariť, aby sa zmes zredukovala a potom už len ozdobíme petržlenovou vňaťou (prípadne pažítkou) a môžeme podávať. Môžeme doladiť aj trochou horčice.