Viedenské rezy podľa našej čitateľky Vierky – chutný koláč, ktorý sme si doma veľmi obľúbili!

POTREBNÉ PRÍSADY

  • 4 vajcia
  • 250g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 125 ml olej
  • 125ml mlieko
  • 300g polohrubá múka
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva.

KRÉM I.:

  • 1l pomarančového džúsu
  • 2 zlaté klasy
  • 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru

KREM II. :

  • 1 zlatý klas
  • 300 ml mlieka
  • cukor podľa chuti
  • 150 g masla
  • 250ml džúsu na namáčanie piškót
  • 4 polievkové lyžice rumu
  • 2-3 balíky dlhých piškót čokoláda na zdobenie smotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY:

Vajcia, cukor a vanilkový cukor zmiešame. Pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na hlbší plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 180 C.

KRÉM:

Do 750ml džúsu pridáme cukor, premiešame a dáme variť. Zvyšný džús rozmiešame so Zlatým klasom a vlejeme do vriaceho džúsu. Varíme asi 2 mim. Teplý krém vylejeme na vychladnuté upečené cesto a dáme do chladna.Uvaríme pudingový krém, a vmiešame do vyšľahaného masla.Potom navrstvíme na džúsový krém a na to pôjdu piškoty.:-) Postupne na krémovú vrstvu poukladáme piškóty tesne vedľa seba. Pred uložením piškóty namáčame v džúse, ktorý ochutíme rumom. Povrch zákuska ozdobíme roztopenou čokoládou a šľahačkou.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like