POTREBNÉ PRÍSADY
- 4 vajcia
- 250g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 125 ml olej
- 125ml mlieko
- 300g polohrubá múka
- 1/2 balíčka prášku do pečiva.
KRÉM I.:
- 1l pomarančového džúsu
- 2 zlaté klasy
- 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru
KREM II. :
- 1 zlatý klas
- 300 ml mlieka
- cukor podľa chuti
- 150 g masla
- 250ml džúsu na namáčanie piškót
- 4 polievkové lyžice rumu
- 2-3 balíky dlhých piškót čokoláda na zdobenie smotana na šľahanie
POSTUP PRÍPRAVY:
Vajcia, cukor a vanilkový cukor zmiešame. Pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na hlbší plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 180 C.
KRÉM:
Do 750ml džúsu pridáme cukor, premiešame a dáme variť. Zvyšný džús rozmiešame so Zlatým klasom a vlejeme do vriaceho džúsu. Varíme asi 2 mim. Teplý krém vylejeme na vychladnuté upečené cesto a dáme do chladna.Uvaríme pudingový krém, a vmiešame do vyšľahaného masla.Potom navrstvíme na džúsový krém a na to pôjdu piškoty.:-) Postupne na krémovú vrstvu poukladáme piškóty tesne vedľa seba. Pred uložením piškóty namáčame v džúse, ktorý ochutíme rumom. Povrch zákuska ozdobíme roztopenou čokoládou a šľahačkou.
Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.