Ingrediencie:
Cesto:
250g hladkej múky
250g polohrubej múky
štipka soli
2 lyžice kryštál. cukru
2 lyžice vlažného mlieka
2 žĺtky
200g smotany na šľahanie
250g masla alebo tuku na pečenie
30g čerstvého droždia
mimo to náplň podľa chuti
Plnka:
375g mäkkého vaničkového tvarohu
1 žĺtok
2 lyžice rumu
1 lyžica vanilkového cukru
3 lyžice vanilkového pudingového prášku
práškový cukor podľa chuti
balíček hrozienok
Príprava:
Do misy rozdrobíme droždie, zasypeme cukrom, zalejeme teplým mliekom, rozmiešame a hneď pridáme smotanu, žĺtky, múku, soľ a zmäknutý tuk. Rozmiešame vareškou a potom už spracujeme skôr rukami na doske hladké cesto. Ihneď rozvaľkáme, rozkrájame nožom na štvorce, naplníme a zabalíme šatôčky. Ihneď bez kysnutia a potierania pečieme cca 20 minút na 170 stupňov. Horúce pokvapkám rumom a posypem práškovým cukrom.
Plnka: Všetko v miske len zmiešame, nič nevaríme.
Zdroj: Facebook